Музикалният талант Донна: Бях много диво дете!

Донна е ученичка в Музикалното училище „Добрин Петков” в Пловдив, но колекцията й от награди е богата. Цени всичките си отличия и затова предпочетохме да не им правим класация. Има участия на национални и международни форуми. В началото на юни в Музикалното училище се провежда вътрешен конкурс по пиано и на него печели втора награда.

Музиката е голямата й страст, нарича я и пътешествие. Талантливата вокалистка, която продължава с клавишите, влиза в интервюто някак по ноти. За да тръгне към импровизацията.

Финес, магнетизъм и музика – това е Донна. Сега гостува на www.kupih.com.

Книги с ноти и история на музиката, участия на различни сцени и още куп уроци. Как успяваш?

Много е трудно. Музикалното училище „Добрин Петков” има високо ниво, но колкото и нескромно да звучи, аз съм доста амбициозна и се старая да не оставам на едно място. Не само музикалните предмети, но и с общообразователните.

Свиря от много малка на пиано и продължавам да се развивам.

Спомняш ли си кога за първи път натисна клавиша и къде?

Бях в първи клас. Родом съм от Панагюрище, там е моето семейство. Започнах пиано при много добра преподавателка – Величка Маслева, на която дължа основата си в музиката. След школата в Панагюрище вземах уроци в Пловдив, влязох в Музикалното училище. По-късно държах приравнителен изпит за поп и джаз пеене, но още продължавам  с пианото.

Неподозирани възможности ли има пианото?

По принцип при инструменталистите трябва да има талант, но 90 % е труд. Много труд, много постоянство, много нерви, включително и много време. На мен силата ми е пеенето и това е основното, с което се занимавам.

Донна, не може без релакс, как релаксираш?

О, изобщо не може! (Смее се.) Обичам да се забавлявам. Всичките ми приятели са много весели. Като всяко младо момиче обичам да излизам, да се срещам  с нови и позитивни хора. Естествено, обичам да се срещам и с хора от сферата на музиката, много ми е приятно да комуникирам с тях. Обичам и да пътувам.

Музиката, пеенето – усещаш ли ги като едно екзотично пътешествие?

Да, със сигурност това е моето пътешествие. Твърдо съм убедена за себе си, че това е нещото, което ме прави щастлива, удовлетворява ме. С това трябва да се занимавам и за вбъдеще.

А мислила ли си с какво друго би се занимавала, ако не беше тръгнала в музиката?

Интересен въпрос! Защото от много малка ходя по музикални международни фестивали и конкурси и не мога сега да си го представя. Не съм се замисляла…

Усети ли вече голямата сцена?

Да, усетих я, но има още какво да се желае. Моите критерии са доста високи. Често си пускам видни изпълнители и ги наблюдавам, за да видя контакта с публиката, изживяването на голямата цена.

Кажи, като те извика публиката на бис, кой е първият сигнал, който ти идва?

Това е най-хубавото нещо. Когато видиш, че публиката те харесва, точно тогава разбираш, че всичко си заслужава. Не мога да го опиша с думи. Страхотно е чувството!

Любимите ти неща извън музиката?
Много обичам да пътувам, да виждам нови неща. Ходя по различни музеи, градове. Винаги има какво да научиш. През свободно време присъствам и във facebook, но не ми остава много свободно време.

Наскоро с тебе се видяхме на футболния празник на Ботев. Фен ли си на футбола, или твои приятели те канят на мачове?

Не съм любителка на футбола, с цялото ми извинение към привържениците, но Ботев ми харесва. Аз не разбирам толкова от играта, но феновете представят всичко много готино. Особено на този мач, на 5 юни, имаше много голяма идея от феновете на Ботев. Страхотно беше всичко, за което ги поздравявам искрено.

Много добър приятел ми е Георги Стефанов. И така – интересно ми е да гледам футбол и да се забавлявам.

Ритала ли си топка?

О, да! Като малка обичах много да играя футбол. В Панагюрище си правехме врати. Само аз момиче, толкова много ги ритах… Бях много дива като малка! На няколко пъти съм изправяла косите на майка ми и баща ми…

Бараш ли вещите в кухнята?

Изобщо!… А, наскоро направих първото си ястие – пиле с картофи, стана много успешно.Даже съм си го снимала.

Извикай нещо към публиката от www. kupih.com!

Хора, имайте цел в живота! Правете това, което ви прави щатливи, забавлявайте се. Бъдете здрави, искрени и много усмихнати!

 

 

Leave a Reply