Стартираха приемните изпити в ПУ, удължен е срокът за кандидатстващите с оценка от матура и национални олимпиади

0

Кандидатстудентските изпити в Пловдивския университет започнаха днес. С изпита по английски език се поставя началото. Утре е изпитът по български език. Този изпит, известен в речевата практика и като изпит по езикова култура, през годините показва значителен интерес от страна на кандидат-студентите и се превръща във водещ по броя на явилите се.

Изпиттие за специалността „Актьорство за драматичен театър”  са насрочени за септември, сочи информацията на официалния сайт на Пловдивския университет.

Удължава се срокът за прием на  кандидатстудентски документи до 16.07.2012 г. включително (без събота и неделя) единствено за случаите, при които балообразуването за желаните специалности не включва кандидатстудентски изпит, а се основава на:

- оценка от държавен зрелостен изпит;

- международни сертификати за владеене на чужд език;

- оценка от национални олимпиади.

Документи се подават в Университетския информационен център на Ректората (ул. „Цар Асен“ 24) или онлайн до 13.07.2012 г.

Това посочва  в рубриката си „Последни новини”, отнасяща се към кандидатстудентската кампания, сайтът на пловдиската алма-матер.

В интервю за www.kupih.com неотдавна ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски” доц. д-р Запрян Козлуджов призова в посланието си към кандидат-студентите да притежават солидна мотивация, защото тя се оказва водеша за развитието им в университетското образование.

 

Leave a Reply