Футболен танц на Виейра, Цветков пак вкара: Ботев-Черноморец 2:0

 Ботев победи Черноморец с 2:0  във втория си домакински мач. „Канарчетата” можеха да спечелят и с повече, но пропуснаха няколко изгодни голови положения. Вандер Виейра показа брилянтни способности, а в 41 мин., когато получи пас от Неделев, с фантастична левачка прати топката в мрежата на гостите. И започна танцът на радостта…

Бразилецът направи много силен мач, движейки се и по двата фланга, с  правилни ходове и бързи решения в комбинациите.

Преди попадението домакините вкараха топката в мрежата на Черноморец чрез капитана Караславов, след като Цветков му пренасочи топката, но „жълто-черният” бранител се оказа в засада. Със започването на втората част гостите от Бургас тръгнаха в атака за изравнителен гол, но  силен пробив на Неделев по левия фланг продължи с центриране към Иван Цветков, който прати топката в мрежата на черноморци – 2:0 в 54 минута. Преднината от два гола даде психологически стимул на “канарчетата” и в следващите минути те бяха близо до  трети гол. Най-чистото положение се откри пред Виейра, когато той започна скоростна контра, минала през Неделев и Цветков, но Стоян Колев улови удара на бразилеца. Гостите от Бургас демонстрираха активен футбол, а в 75 мин. при безобидна на пръв поглед ситуация топката срещна дясната греда на Шеткус. На няколко пъти  Боли от Черноморец потърси настойчиво гола.

Десетина минути преди края на срещата Иван Цветков имаше шанса да вкара трето подадение за победата на  „канарчетата”. Преди него удар с глава на Огнянов излезе в аут. След успеха срещу Черноморец  Ботев е на трето място в класирането с   6 точки и голова разликак 6-3.

Пълните трибуни  и резултатната игра дават оптимизъм, че популярната марка Ботев Пд отново ще заема занапред водещи позиции, убедени са във фенските си коментари помежду си привържениците на „канарчетата”.  Феновете бяха пак на висота и показаха за пореден път своята мощ и принос към създаването на неповторима атмосфера на стадион „Христо Ботев”.

Leave a Reply