Б.Т.Р. на футболно шоу в Пловдив, Ботев и ВВС играят за Спортното училище

 Ботев и отборът на ВВС ще изиграят благотворителен мач в сряда от 18.00 часа на стадион „Христо Ботев”. Събраните средства отиват за Спортното училище в Пловдив. Футболният двубой демонстрация е посветен на 100-годишните юбилеи – на „канарчетата” и военнновъздушните сили. След мача, който е в две по 25 минути, започва концерт на известната група Б.Т.Р. Изпълнителите също се включват в благотворителната кауза, информираха майор Велислав Тодоров и капитан Надежда Тупарева от ВВС на пресконференция.

Час и половина преди срещата касите на стадиона ще работят. Билетите  са на символична цена – 2 лв. Духовият оркестър на ВВС и мажоретки ще поддържат атмосферата преди двубоя и в паузата.

Излизаме за достойно представяне. За нас е чест и удоволствие, че можем да се срещнем с представителния футболен отбор на Ботев Пд. Още повече, че срещата е с благотворителен характер, каза майор Тодоров.

Отборът на ВВС е създаден през 1962 г. Първото му име е „Родни криле”, през годините под различна форма участва в турнирите за  Купата на Съветската армия и Купата на България. В първенството на „Б” група и в различни турнири, организирани от Министерството на отбраната.

Между футболния отбор на ВВС и представителните футболни отбори от Пловдивския  регион съществува тясна връзка във времето. В състава на ВВС са били изявени футболни имена,посочи майор Велислав Тодоров.

Сега отборът на ВВС е съставен от футболисти, служещи в системата на отбраната. Тези състезатели имат опит като юноши на различни клубове. Наставник на тима е Илия Кунов. Преди двубоя с “канарчетата” ВВС е на лагер-сбор и тренира сериозно за срещата. От щаба работят и върху тактиката как да бъдат опазени реализаторите на Ботев, станя ясно на пресконференцията.

 

One thought on “Б.Т.Р. на футболно шоу в Пловдив, Ботев и ВВС играят за Спортното училище

 1. Това е “Ботев” – винаги на крачка пред
  всички. Похвална инициатива на футболния
  клуб за благотворителни мачове в помощ на
  Спортното училище в Пловдив – за ремонт на
  общежитието.
  Преди 3 или 4 години ХЕИ затвори
  едното общежитие на Спортното. Учениците :
  момичета и момче, от 5 до 12 клас са във
  второто общежитие,което е също в
  плачевно състояние.Министъра на спорта на 10.10.12 заяви
  в Пловдив, че държавна собственост са
  училищната сграда и общежитията, а
  спортните зали са общинска собственост за
  това не може да помогне за проблема със
  залите. Тогава господин Нейков, свършете си
  работа във вашия ресор. Средства с футболни
  мачове могат да се съберат за някакъв
  освежителен ремонт, но за сериозен ремонт,
  ще трябва да се заделят от бюджета на Вашето
  министерство.

Leave a Reply