Стратегът Иван Занев: Увеличава ми се футболната тръпка!

Появата на Иван Занев винаги буди интерес. Занев е легенда на Ботев, един от футболистите, с които моделиерът на „канарчетата” от петдесетте и шейсетте  Георги Генов – Джогата, създава неподражаемия стил. Иван Занев е посрещал в лагера на Ботев новоизгряващите звезди Чико, Тумби и другите майстори от тяхното поколение.

Снощи в Историческия музей Занев влезе със стъпка на уверен в действията си халф. Мина по централната пътека на залата, сякаш измерва централната линия на терена. Той е от бляскавите халфове на „канарчетата” и в движението си още показва остроумни прийоми и готовност да реагира във всички посоки. И това, което казваме, е отдавна забелязано и от неговите многобройни приятели и почитатели. Те го срещат често в центъра на Пловдив, а той отговоря, че чувства потребност поне веднъж дневно да мине през Главната.

Особено е усещането. Като се намирам тук, пред снимките, на някои и мене ме има, страхотна тръпка! Връщам се във времето, когато играех футбол, каза пред www.kupih.com Иван Занев.

Попитахме го как тази изложба представя футболната атмосфера от неговото време. Румен така се е постарал (бел. на ред. Румен Минков), много снимки на нашето поколение ги има. Не са ни забравили още. Възхищавам се на тези снимки. Тръпката около футбола ми се увеличава, акцентира стратегът Занев. Той е и единият от участниците във филма „Сто години Ботев”, за който вече информирахме. Възхитен е от последователността на публиката, с която тя подкрепя Ботев, когато тимът трябваше да изиграе няколко първенства и в по-долните ешелони. Силен е възторгът му от феновете, а пъргавият халф от селекцията на Джогата е убеден, че в Пловдив има поне сто хиляди ботевисти.

Дано да влезем в Европа – това ни е целта: както сме били и както сме играли. Дано да се осъществи! Пожела Иван Занев за Ботев, в чиято шампионатна история и в създаването на млади „канарчета” в собствената клубна школа той, халфът и селекционер сега на ветераните, има своя забележителен принос.

Leave a Reply