Зам.-деканът доц. д-р Красимира Чакърова към абсолвентите:Вярвам, че ще бъдете активни участници в сътворяването на българското бъдеще!

0

Щастлива съм, че имам честта да обявя началото на едно от най-вълнуващите събития в живота на Филологическия факултет при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” – тържествената академична церемония по връчване на дипломите за висше образование на бакалаврите и магистрите от Випуск 2012, каза в началото на приветствието си към абсолвентите филолози  доц. д-р Красимира Чакърова, зам.-декан на Филологическия факултет. Днешният ден е ден на удовлетворение от положените усилия, на равносметка за постигнатите резултати, но и повод за носталгия, родена от спомените за споделените радости, изпитания, вдъхновения, приятелства, продължи в обръщението си специалистът по морфология и стилистика на съвременния български език.
След като се обърна и персонално със „Скъпи абсолвенти”, доц. д-р Красимира Чакърова сподели с публиката в препълнената спортна зала на ПУ афоризма за трите типа хора: такива, които карат нещата да се случват; такива, които наблюдават как нещата се случват, и такива, които се чудят какво се е случило. Искрено вярвам, че вие, младите филолози, пазителите на духовността и правдивото слово, няма да бъдете просто наблюдатели, а активни участници в сътворяването на българското бъдеще. Вярвайте в себе си, мечтайте и продължавайте да се учите и самоусъвършенствате, изрази оптимизъм доц. Чакърова, която е и ръководител на популярния в българската хуманитаристика Лингвистичен клуб „Проф. Борис Симеонов”. В него членуват студенти по филология и докторанти  от Пловдивския университет.

Доц. Чакърова адресира послание към абсолвентите да предадат факела на хуманитарното знание на идващите след тях и пожела на дипломиралите се филолози  здраве и много успехи в професионалено-личен план!

Leave a Reply