Минимална победа и максимален ефект за „канарчетата”

„Ботев” постигна минимална домакинска победа над „Литекст с 1:0, но с максимален ефект, защото „канарчетата” са трети с преднина в точките пред четвъртия ЦСКА. Иван Цветков вкара единствения гол. В 52-та минута Мариан Огнянов получи топката на левия фланг и я центрира ниско, а опитният голмайстор Цветков отигра ситуацията по най-правилния начин и домакините поведоха в резултата.

„Ботев” започна двубоя с поредица от няколко атаки, но ударите на Педро, Огнянов и Неделев не пратиха топката в мрежата. Домакините показаха офанзивни действия, при които на няколко пъти Тодор Неделев потвърди футболните си качества за пореден път.

Независимо от това ловчанлии играха със самочувствие и балансирано, като в няколко контри и пред тях се откри възможнастта да създадат вповече напрежение пред вратата на Адам Стаховяк. Особено нажежено стана в 15-та, когато при атака на „оранжевите” Жуниор бе в непосредствена близост и се наложи защитниците на „Ботев” да потърсят корнера като решение за изход от ситуацията.

Ранният гол на „Ботев” през второто полувреме дойде след атакуващи първи минути от страна на „канарчетата”, които впоследствие смениха тактиката и дефанзивните действия взеха превес. „Литекс” осъществи надмощие през по-голямата част от второто полувреме, но и домакините отиграваха съобразително ситуациите в средата на терена и по фланговете. На няколко пъти Бобан Грънчарлов се намесваше решително в наказателното поле на „канарчетата” и реакциите на оптиния защитник помогнаха за предотвратяване на по-нататашни развой в подстъпите на „оражевите” към вратата на „Ботев”.

Очаквайте казаното на пресконференцията от двамата треньори – Станимир Стоилов на “Ботев” и Христо Стоичков на “Литекс”.

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply