Сексът да почва след пубертета, препоръчват медици

Categories Uncategorized
0

На 3-4 години децата започват да познават телата си и осъзнават, че момчетата и момичетата имат различни полови органи. Това доказва необходимостта сексуалното възпитание да започва още в детска възраст, посочи в лекция на тема „Сексуалното възпитание”, изнесена пред ученици в Пловдив, стажант-лекарят Любомир Паунов. Младият медик е възпитаник на Английската гимназия и както други свои колеги, поддържа научни контакти с преподавателите си от средното училище. С мултимедийна презентация и синтез на основните и важни за сексуалното възпитание и неговата специфика въпроси Любомир Паунов поясни пред аудиторията особеностите в тази област. Сексуалното възпитание се определя като процес, формиращ знания и умения у личността, свързани с начина на поведение в сексуалната сфера. След семейната среда за фактори, влиящи в развитието на сексуалното възпитание, медицината посочва училището и самообразователните търсения. Те включват прочита на литературни източници на хартиен носител, интернет публикации (на тях да не се предоверяваме особено), радиопредавания и филми. Анатомията и физиологията на половата система; половият акт и създаването на поколение; полово предаваните инфекции и заболявания; хигиената и профилактиката на половата система са компонентите, съдържащи се в структурата на сексуалното възпитание, конкретизира в един от слайдовете младият медик Любомир Паунов. Той представи също анатомията и физиологията на половата система при момичетата и момчетата и маркира периодите в нейното развитие, като подчерта, че периодът на половата зрялост обикновено продължава около трийсет години.

Кулминацията на половия акт е оргазмът, конкретизира в презентацията възпитаникът на Медицинския университет в Пловдив. За няколко секунди напрежението на нервната, мускулната и кръвоносната система се разтоварва експлозивно и се достига върхът на сексуалното удоволствие, а първият полов акт трябва да бъде осъществен много внимателно, без грубост, с психологическа подготовка и само при взаимно съгласие между двамата партньори, стана ясно от лекцията. Препоръчително е сексът да започва най-рано след края на пубертета, посочи медикът модератор пред младата аудитория.

Сексуалното възпитание е социалнопсихологическа необходимост, за да сме информирани и готови за участие в регламентирани от обществото дейности, свързани със сексуалната сфера. Тук се отнасят подготовката за здрав сексуален живот; създаването на семейство и деца; култура в проявата на интимните чувства във форми, приети от обществото и без да засягат партньорите, посочи младият медик, който сега провежда своя дипломен стаж в МУ – Пловдив. Както наскоро www.kupih.com писа, Любомир Паунов направи успешен дебют на Националната конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ, където представи доклад за поликистозните яйчници. На форума участваха утвърдени лекари в гинекологията, някои от които и представители на университетски школи в съвременната медицинска наука в страната.

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Leave a Reply