Актьорът Златко Павлов за „Когато „канарчетата” стават орли!”

 

Актьорът Златко Павлов говори пред www.kupih.com за Георги Убинов и неговата книга „Когато „канарчетата” стават орли!”. Нашият артгост води премиерата на книгата, състояла се наскоро.

Има авторски филм и дублира филми със Силвестър Сталоун, Кевин Костнър, Моргън Фрийман.

Тази книга я чета с удоволствие, тя е много човешка, много топла. Когато човек я разлиства, се връща назад във времето, но  събитията са толкова живи, че се представят на човека пред него, споделя впечатленията си актьорът.

Премиерата беше уважена от много от легендите на „Ботев”?

Тези истински самураи, истински рицари и на думата, и на честта, и на действията трябва да бъдат в този град, защото виждате – да си сложим ръка на сърцет о- Пловдив не е този велик град, който беше преди 15-20 години. Така че те са нужни, за да накарат младите да имат мотивация да останат в този град. Не говоря само за футбола.

Георги Убинов е и художник. Тази книга не е ли една картина от текст?

Като прочетете само откъса „Плонжът на Гунди”, ще разберете, че тази книга не може да бъде написана по този изобразителен и живописен  начин, ако човекът няма отношение към живописта като изкуство. Аз имам честта да откривам някои от неговите изложби и дори имам негова картина, за което съм щастлив. Жоро надминава все повече и повече летвата, която сам си вдига, и нивото става все по-голямо. Желая му успех, да е жив и здрав! Ще ни изненадва! Следващите години ще са нещо още по-добро.

Писане, рисуване и футбол – къде е пресечната точка?

Футболът е сцена, писането е сцена, живописта е сцена! Вашето интервю е сцена! Ако аз съм фалшив, а господинът не е искрен (посочва едниия от футболните ни събеседници), вашите читатели са интелигентни, те веднага ще разберат, че ние говорим някакви измислени, инфантилни думи и говорим с клишета.

Ние говорим това, което ни подсказва сърцето! Всичко е свързано, ние трябва да се научим да живеем истински! И тази книга е още една стъпка по този наш път.

 

 

One thought on “Актьорът Златко Павлов за „Когато „канарчетата” стават орли!”

Leave a Reply