Атмосферата в Концертната зала показа силата на „Ботев”, феновете – блестящи!

Феновете на “Ботев” препълниха Концертната зала снощи на тържеството по връчване на почетни отличия по случай стогодишнината. В типичния си силен стил те дойдоха с атрибутите на отбора и на няколко пъти изригваха с възгласи. Феновете вдигнаха обротите на скандирания, когато с почетен плакет беше отличен мажоритарният собственик Цветан Василев.

С плакети бяха удостоени политици и футболни деятели, сред които премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков, на отбраната Аню Ангелов, кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът Георги Тютюков, областният управител Здравко Димитров, експрезидентът Петър Стоянов, мениджърът Никола Добрев, журналистът Николай Бареков и други.

Въпрос само на време е тимът да се върне там, където му е мястото – в битката за шампионски купи и титли, писа в поздравителния си адрес министър-председателят.

Вече вървим напред благодарение на мажоритарния собственик г-н Цветан Василев, който иска да види един добре структуриран и работещ по европейски модел „Ботев”, който да се върне към корените си със силно развита и модерно функционираща школа, каза в официалното си обръщение президентът на клуба Юли Попов. Той изтъкна, че “Ботев” има най-великата, най-прекрасната и най-преданата публика. Юли Попов също получи почетни отличия.

Препълнената зала бурно аплодира при награждаването и плеядата от звезди на “Ботев”. Тяхното отличаване започна с Динко Дерменджиев- Чико, определен за най-голямата звезда на „жълто-черния” небесклон. Феновете с признателност подкрепиха и появата на Иван Занев, Иван Сотиров, Александър Бахчеванджиев, Георги Попов, Видин Апостолов,  Добрин Ненов, Иван Глухчев, Михаил Карушков, Иван Митев и техните последователи от силния тим през осемдесетте години.

Президентът на БФС Борислав Михайлов приветства всички в залата, след като му бяха поднесени и на него призове.  Той също връчи няколко приза от Футболния съюз. Изявеният вратар сподели, че с удоволствие е играл за „Ботев” в началото на деветдесетте години.

Сред гостите в Концертна зала бяха и Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Валентин Михов, Константин Баждеков, Димитър Пенев, Атанас Узунов.

След едно от изпълненията си певецът Васил Найденов се сдоби с „жълто-черен” шал директно на сцената, подарен му спонтанно от фен на Ботев. Хорът на пловдивските момчета, гимнастичките от клуб „Тракия Елит” и ансамбъл „Тракия” бяха другите участници в музикалната част.

Програмата се пренесе отвън. Разрязана беше тематичната торта и хиляди привърженици на “Ботев” пяха във възторга си.  Запомняща се заря даде знака, че отборът е на сто години и има невероятна публика.

 

 

 

 

Leave a Reply