Костадин Видолов: Радостен съм, че се сбъдна мечтата да играя в „Ботев”!

Стогодишният юбилей на „Ботев” приповдигна футболната атмосфера в Пловдив. Както www.kupih.com отрази, празненствата стартираха през седмицата със запомнящи се прояви – голяма изложба в Градската галерия, церемония по награждаване на легендите и бляскав концерт.

В специализираната рубрика „100 г. ФК „БОТЕВ” екипът ни продължава да среща читателите с интересни гости. Минути след концерта във Филхармонията помощник-треньорът на „Ботев” Костадин Видолов даде интервю за www.kupih.com. Любимицът на публиката получи бурни аплодисменти при излизането си на сцената, за да бъде отличен за приноса към „Ботев” в своята футболна кариера. Доказан майстор в организацията на играта, с перфектно пласиране и движение по терена, точни пасове и голови удари, Костадин Видолов е от играчите с ярък профил в най-новия период на българския футбол.

С какви чувства излязохте от  грандиозния празник?

Наистина, доста съм развълнуван. Чувствата са големи! Нашият клуб е с традиции и история. Радостни сме много от празника.

Носили сте фланелката и на „Марица”, и на „Локомотив” Пловдив, но завършихте кариерата си в “Ботев”.  „Жълто-черната” атмосфера ли даде импулса да тръгнете и към треньорската професия?

„Ботев” беше мечта за мен – да играя. Играеха големи футболисти и аз съм радостен, че тая мечта се сбъдна и по някакъв начин и аз се вписах в историята на клуба. Сега съм помощник-треньор и още повече задължава. Щастлив и радостен съм!

Как приемате факта, че ги няма вече класическите плеймейкъри, това го признаха специалистите в интервюта за сайта?

Това не е добре за футбола ни. Дай боже вбъдеще да заработят и школите, за да излизат таланти.  Всички това повтарят и говорят.

По какъв начин подхождате с младите футболисти в тренировките, показвате ли им онези трикове, които са вашият специалитет в кариерата?

Всичко им показваме. Важното е те да имат желание да се развиват като футболисти!

Нека да пожелаем нещо на феновете на отбора, на вашите почитатели!

На феновете, първо, да им честитя този празник и им пожелавам винаги да подкрепят отбора, както са го правили!

 

 

 

 

Leave a Reply