„Ботев” е със сериозна инвестиционна програма, посочва шефът на Общинския съвет арх. Илко Николов

 Какво е за Пловдив и за пловдивската общественост футболната марка „Ботев”, арх. Николов?

Да не обидя някой от другите отбори, но вероятно марка №1 – все пак най-старият отбор, с най-дългогодишна история, със сериозни успехи и с бъдещи успехи: имат много сериозна инвестиционна програма, част от която приехме на последната сесия. Предвид инвестицията в Коматево – оттук нататък още по-големи успехи.

В почивките на заседанията съветниците дебатират ли футболните въпроси на Пловдив?

 

Не бих казал, че са изключително големи футболни фенове, по-скоро дебатират или поне така си мисля, че дебатират, точките от дневния ред. В интерес на истината има и футболни фенове, даже предстоящата сесия сега, в четвъртък, трябва да приключи по-рано, защото има мач. Така че има фенове и футболът се следи отблизо.

Според вас като общественик и участник в администрирането на Пловдив какво трябва да бъде взаимодействието между една общинска управа и един футболен клуб, който е на територията на града?

 

Според мене, общо взето, такова, каквото е в момента. Изключително добра комуникация, изключително добри намерения от страна на футболния клуб, подкрепени от Общината. В момента взаимодействието и хармонията са пълни.

 

Leave a Reply