Конушенският оркестър подготвя юбилеен албум

Конушенският народен оркестър подготвя звукозаписи за юбилеен албум, информира основателят му и негов ръководител Никола Илиев. През 2013 съставът става на 50 години. В проекта за празнуването на юбилея влиза и поредица от турнета из страната. Ще ги направим, защото нашата музика съществува и хората обичат българската музика, подчерта Никола Илиев. За него люлката на народната ни музика е по поречието на река Марица.  В този смисъл според известния кларнетист един от големите музикални градове е и Първомай, който също попада сред местата, планирани за концертни изпълнения.

И този път на състоялия се в Брестник празник на народните музиканти Никола Илиев, който е сред архитектите на празника, и неговият състав останаха верни на своя подход към тракийската народна музика. Ръководителят на Конушенския оркестър е убеден, че празникът ще продължи да съществува дълги години. На сцената в Брестник, както www. kupih.com информира читателите си, Никола Илиев, Младен Малаков и Яшко Аргиров засвириха заедно и за публиката настана истинско удоволствие от изпълненията на известните музиканти.

Получи се много добър ефект, тъй като хората тук не са ни виждали с Младен Малаков. Между нас съществува една голяма дружба, обичаме се много, уважаваме се. И това е най-хубавото. Младен си има своя стил, аз си имам мой стил, каза Никола Илиев след атрактивните импровизации. Както е известно, ръководителят на Конушенския оркестър е и преподавател по кларнет, а днес неговите ученици са успели кларнетисти. Никола Илиев е мнение, че когато си минал през академичната школа, също е необходимо да претворяваш усвоеното, както и да постигаш красивото и приятно за ухото тоноизвличане в народномузикалните мотиви. Сега младите кларнетисти много по-бързо растат, тъй като имат много голяма информация. Трудолюбивите бързо ще вървят напред. Моите ученици за едно късо време станаха майстори, анализира Никола Илиев.

 

 

Leave a Reply