Майстори на народната музика направиха фолклорно шоу

Фолклорно шоу заформиха майсторите на народната музика на площада в село Брестник. Няколко часа звучаха изпълненията на известни музиканти, които отдавна са спечелили много почитатели за своите изпълнителски умения. Празникът на народния музикант в Брестник се провежда за 15 година. Публика от различни краища на Тракия дойде да чуе своите любимци. Във вихъра на музикалната програма владетелите на кларнета Никола Илиев, Младен Малаков и Яшко Аргиров засвириха заедно и повишиха градуса.

Програмата започна с изпълненията на Димитър Андонов, известен и като Хисарския поп. После младите музиканти от оркестър „Оникс” показаха вдъхновени изпълнения. Конушенският оркестър на Никола Илиев и „Славяни” на Николай Трифонов поднесоха на публиката едни от най-обичаните мелодии и песни.

Появата на Младен Малаков в Брестник доведе до възторжени реакции , а динамичните импровизации на брилянтния кларнетист създадоха еуфория. В един момент на сцената излезе и синът на Младен Малаков – младият и доказан вече  Ангел Малаков. Неговите сола с кларнета също повишиха емоцията на зрителите и те бързо започнаха да дават бурните си аплодисменти.

Зави се и голямото хоро. Кметът на Брестник Георги Козов поздрави присъстващите и беше сред брестничани и гостите на селото. В организацията на този празник своето компетентно присъствие от самото му начало дава и кларнетистът Никола Илиев. Какво сподели той за празника и за народната музика, очаквайте на www.kupih.com.

През седмицата читателите ще имат възможността да разберат и казаното пред сайта от  Младен Малаков, Ангел Малаков и Яшко Аргиров.

 

 

Leave a Reply