Блестящ хореографски концерт на Античния: почетоха маестро Димитър Дойчинов

 

Димитър Дойчинов даде всичко на българската хореография. Това беше неговата същност, животът му. С негови постановки от цяла България може тези празници да станат една седмица, каза Валя Дойчинова, съпруга на известния хореограф.

Двучасов концерт с участието на състави от различни градове видя публиката на Античния театър снощи. Почитатели на танцовия фолклор напълниха   Античния – поредното доказателство за привличащата сила на българския народен танц.

Съставите изиграха танци по хореография на маестро Дойчинов. 75-годишнината от рождението му беше отбелязана с този концерт. Силна е паметта за Димитър Дойчинов, споделят единодушно в танцовите среди.

Атмосфера на уважение и признателност към създаденото от Димитър Дойчинов изразиха с присъствието си танцовите формации. Съпругата му Валя Дойчинова сподели пред сайта, че колегите й са проявили силно съпричастие с бързия отклик на поканата да участват в запомнящия се празник на танцовото изкуство.

В кулминацията на концерта публиката заритмува в музикалнохореографския такт на сътвореното от Димитър Дойчинов, а  марката на ансамбъл „Ръченица” и днес носи своеобразието си!

Пълен Античен театър, вдъхновени танцьори, кръшни изпълнения, хореография от традицията и модерността, тържествено реагираха специалисти в хореографията и почитателите на танцовото изкуство.

Очаквайте на www.kupih.com гостуването на Валя Дойчинова..

 

Leave a Reply