Късмет с бели рози пожелаха на млади актьори

  Абсолвентите от специалността „Актьорско майсторство” отново впечатлиха публиката, дошла в залата на Учебния театър в Пловдивския университет. Студентите са от класа на доц. Иван Налбантов и асистент Стефан Попов. Дипломиращите се четвъртокурсници играха „Престъпления на сърцето” по Бет Хенли. Както www.kupih.com вече информира, в сюжета на произведението стоят шест странни човешки съдби. В пътеките им се редува преплитане с разминаване. Сълзите им често се давят в избликналия смях, а смехът им – във влагата на сълзите. Мълчанието ги привлича, а изречените думи ги отдалечават.

След спектакъла абсолвентите поканиха на сцената доц. Налбантов и бяха обсипани с адмирациите на публиката. Майсторът на сценичното слово пожела пред пловдивчани на своите възпитаници да трупат опит на професионалната сцена, съпътстван с достатъчно късмет.

Бели рози получиха тази вечер изпълнителите. Преди седмица младите актьори  в „Престъпление на сърцето” държаха червени рози. Поднесе им ги Тони Боев от артекипа на Учебния театър в ПУ. Сега г-н Боев сподели с публиката, че на влизане в залата е бил попитан защо днес розите са бели. Първоначално отговорът му се е задържал някъде в тайнописа на подсъзнание, но в края на спектакъла той излезе с мотива, че червеното е символ на любовта, а бялото на чистотата. И потвърди за силното присъствие на двата символа в студентското време на актьорите и в работата на техните преподаватели.

Докато изпълнителите получаваха и персонални поздравления след премиерата, доц. Налбантов сподели пред сайта удовлетвореността си от показаното. Той подчерта, че пиесата на Бет Хенли разкрива тънкия психологизъм, характеризиращ творческите способности на автора.

Диляна Иванова, Нора Куюмджиян, Надежда Манова, Мария Миради, Ива Велкова, Катерина Добрикова, Милен Делчев, Любомир Станков, Иво Х. Танев, Даниел Тотов тръгват към сцените на българските театри. Какъв е зарядът сред момичетата и момчетата, предстои да разберат скоро и читателите на www.kupih.com.

Leave a Reply