Преследват диплома с „Престъпления на сърцето”

Студентите четвъртокурсници по актьорско майсторство в Пловдивския университет направиха репетиция снощи на своя спектакъл „Престъпления на сърцето” по Бет Хенли. От  www.kupih.com се озовахме на артсъбитието, чиято първа премиера е на 11 март и се очаква да изпълни реновирания салон на Учебния театър в ПУ. Иновациите в театъра са забележителни, казаха в анонс от екипа. Какво предстои на актьорите четвъртокурсници и за стимулиращия ефект на новостите по артбазата, теаралите ще разкажат в официална изява пред електронните и печатните медии, разбрахме от тях. Студентите са в класа на известния актьор доц. Иван Налбантов. Преди време в интервю за www.kupih.com майсторът на сценичната роля подчерта, че човек влага дъха си в думите, когато ги изговаря, а това ги прави и силни, и топли.

„Престъпления на сърцето” е дипломен спектакъл за актьорите четвъртокурсници. Сценичната адаптация и постановката са на доц. Иван Налбантов и ас. Стефан Попов.

Четири момичета и две момчета – шест странни човешки съдби… Пътеките им ту се преплитат, ту се разминават; сълзите им често се давят в избликналия смях, а смехът им във влагата на сълзите. Мълчанието ги привлича, а изречените думи ги отдалечават, посочва в анотацията доц. Иван Налбантов.

През март публиката ще види на сцената в Учебния театър на Пловдивския университет Диляна Иванова, Нора Куюмджиян, Надежда Манова, Мария Миради, Ива Велкова, Катерина Добрикова, Милен Делчев, Любомир Станков, Иво Х. Танев, Даниел Тотов. Сценографията и костюмите са визия на Владинела Петрова.

Leave a Reply