Ректорът на ПУ похвали абсолвенти актьори

Поднесохте ни нещо, коети ни развълнува, каза ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов минути след дипломния премиерен спектакъл „Престъпления на сърцето”, игран от студентите четвъртокурсници в специалността „Актьорско майсторство”. Класът на доц. Иван Налбантов привлече интереса на пловдивската публика и залата на учебния театър се напълни. Маестро доц. Налбантов резюмира от сцената, че момичета и момчетата са показали усвоеното през четирите години. Трагикомедията „Престъпления на сърцето” се играе от  два актьорски състава по шестима студенти.Ролите са изключително трудни – не само за начинаещи, но и за актьори с дълъг сценичен опит, подчерта преди дни пред представители на медиите  доц. Налбантов.

Ролите представят шест странни човешки съдби. В пътеките им се редува преплитане с разминаване. Сълзите им често се давят в избликналия смях, а смехът им – във влагата на сълзите. Мълчанието ги привлича, а изречените думи ги отдалечават, е анализационният синтез за постановката.

Следващото й представяне пред пловдидската публика е на 17 и 18 март от 19.00 в обновения учебен театър на Пловдивския университет. Входът за премиерите е свободен.

Leave a Reply