Георги Константинов показва „Човек за споделяне”

Днес от 18,00 часа  в книжарница „Хермес“ – Централ един от  най-известните  съвременни български писатели и поети   Георги Константинов представя новата си книга – „Човек за споделяне“, информират от издателството. Книгата включва шестнадесет истории, определяни от автора като „споменна проза“. Събитието е част от богатата културна програма, с която издателска къща „Хермес“ ще зарадва своите читатели по повод празниците на книгата през месец април. За книгата на Георги Константинов ще говори литературният критик Марин Кадиев, един от разказите в „Човек за споделяне“ ще прозвучи и с актьорски глас.

За втора поредна година книжарници „Хермес“ се присъединяват към националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“. Месец април и датите не са избрани случайно. Днес, 2 април, е Международен ден на детската книга и отбелязва рождения ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 г. ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право.

Между 2 и 23 април и тази година стартира „Походът на книгите“ към сърцата на читателите. Акцентът на книжарници „Хермес“ е към най-малките. Любовта към четенето и грамотността са от изключителна важност за младите хора, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят, посочват от „Хермес”. На 2 април във всички книжарници от веригата детските книги ще се продават с 20% отстъпка под логото на Асоциация „Българска книга“ – „Подарете на детето си книга – подарете му празник!“.

През април със съдействието на книжарници „Хермес“ ще се организират литературни четения на български автори, своите нови книги ще представят Георги Константинов („Човек за споделяне“) и Константин Кацаров („Пепел“).

За финала на „Походът на книгите“ отново ще има изненада – отстъпка от 20% ще зарадва читателите, а процентът е знаков – толкова е ДДС-то на книгите в България. За пореден път призоваваме българските политици – и нови, и стари, да обърнат внимание какво е отношението към книгите в Европа.

Присъединете се към нас в „Походът на книгите“. Нека заедно споделим радостта от четенето!

 

 

Leave a Reply