Георги Лозанов изнася публична лекция в ПУ

0

„Правото на лична неприкосновеност и отказът от него” е публичната лекция, която доц. д-р Георги Лозанов ще изнесе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” на 19 април( петък), информират от катедра „Социология и науки за човека” към Философско-историческия факултет на ПУ. Гостуването на доц. Лозанов е в рамките на лекционния цикъл на доц. д-р Андрей Райчев „Социология на мрежите”. Андрей Райчев е преподавател в една от най-новите бакалавърски програми във факултета – „Социология и науки за човека”.

Доц. д-р Георги Лозанов е философ, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Чете лекции по теория на културата, медийна публичност и пресфотография. Председател е на Съвета за електронни медии. Заместник главен редактор на в. „Култура“. Автор е на многобройни публикации в областта на медийната теория, медийната политика, теорията на визуалните средства – фотография и телевизия, медийната регулация, популярната култура.

Съставител e на сборниците „Медии и митове“ (2000), „Медии и преход“ (2000), „24 часа: Вестникът“ (2001), „Дневен Труд: Лидерът“ (2002), „bTV: Новата визия“ (2008), „Език на медийната регулация“.

 

 

Leave a Reply