Консул и ректори откриват библиотека

Официално откриват реновираната библиотека по турски език, литература и култура в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” утре от 11.00 часа. Лентата ще прережат ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов, генералният консул на Турция в Пловдив г-н Шенер Джебеджи и ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. д-р Йенер Йорук.

Библиотеката е разположена в 331 стая на Новата сграда на висшето училище, на бул. „България” №236, и се посещава от студентите в специалностите с турски език. Обновяването е реализирано с помощта на Генералното консулство на Турция и от Тракийския университет в Одрин. Двете институции са осигурили обзавеждане и оборудване за необходимостите в учебния процес – мебели, шкафове за съхранение на книги, читателски маси и столове, климатизатор.

Закупени са и три компютъра, две мултифункционални устройства – с възможности на принтер, скенер и копирна машина, едното с опция за работа с хартиен формат А3. За провеждането на интерактивни учебни занятия са дарени LCD телевизор и DVD плеър, както и мултимедиен проектор, информират домакините от Пловдивския университет.

 

Leave a Reply