Академична делегация от Пловдив парафира в Турция

0

Подписан Протокол за реализиция на съвместни образователни проекти и поредица от ефективни срещи изпълниха визитата на част от ръководството на УХТ в турските градове Одрин, Бурса и Чорлу, информират от технологичната алма-матер.

По време на срещата с ректора на Тракия университет – Одрин, проф. д-р Йенер Йорук като стъпка след сключения по-рано Международен договор за сътрудничество е подписан Протокол за реализиране на съвместни образователни проекти между двата университета. В него се определят конкретните параметри на обмена на студенти и преподаватели, както и съгласуването на учебните планове на образователните институции. Ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков и заместник-ректорът по международна и информационна дейност проф. д.т.н. инж. Николай Менков обмениха идеи и с ръководители на професионални колежи към Университета Тракия, добавят от УХТ-Пловдив.

В Бурса българската група представи възможностите за следване в УХТ на специално организирана среща с представители на местната власт, дружеството БалГьоч и председателя му доц. д-р Юксел Йозкан, както и много участници от земляческите организации в Турция. По-късно бе популяризиран УХТ и при посещението в Университета Улудаг в Бурса, където делегацията бе приета от директора на Техническия колеж проф. д-р Ръдван Езенташ, а в Чорлу се състоя среща с околийския заместник по образованието г-н Юмит Йълмаз, разширяват информацията за международните си контакти от технологичния университет.

Визитата на българската делегация е отразена и от сайта на Тракийския университет в Одрин, отбелязва пресслужбата на Университета по хранителин технологии.

 

Leave a Reply