Публика препълни зала заради актьори

Първата от кулминациите на театралните постановки, гледани от стотици зрители в Пловдив, сложиха актьорите от ПУ „Паисий Хилендарски”. Повече от два месеца абсолвентите играха за публиката и показваха усвоеното през четирите години в специалността. И тази вечер те разгърнаха своите артспособности, а залата на Учебния театър в Пловдивския университет се препълни. Правостоящи и седнали на допълнително сложени скамейки наблюдаваха трагикомедията „Голямото чистене” от унгарския автор Ищван Чурка. Утре от 15.00 и 19.00 часа е премиерата на “Престъпления на сърцето”.За този спектакъл www.kupih.com писа.

Момичетата и момчета от класа на доц. Иван Налбантов навлязоха в дълбочината на сценичното пространство и го изпълниха с артистизма на изпълнители, които демонстрират познания в изкуството и са достигнали до фините му честоти.

С диплома тази година ще се сдобият Диляна Иванова, Нора Куюмджиян, Надежда Манова, Мария Миради, Ива Велкова, Катерина Добрикова, Милен Делчев, Любомир Станков, Иво Х. Танев, Даниел Тотов.

Неколкоминутни аплодисменти съпроводиха финала на постановката, а актьорите, съединени в ритмична цялост, отдадоха емоционално уважение към публиката и извън сюжета на пиесата.

Пожелавам им да стигнат високи театри и да имат публика като вас, лаконично каза в посланието си преподавателят им доц. Иван Налбантов. Той пророкува, че от този състав ще има преподавател на сцената, където са играли през универистетското си време днешните абсолвенти.

Leave a Reply