Оркестри се надсвирват пред академично жури

Народни оркестри се надсвирват в село Дълбок извор. Там снощи започна XIII среща на инструменталните групи за народна музика. Световнопопулярният кларнетист проф. Петко Радев, проф. Милчо Василев, ректор на Музикалната академия в Пловдив, и феноменалният акордеонист Иван Милев оценяват изпълненията на съставите.

С музиката на оркестър „Млади тракийци” на Божидар Стрехин започна програмата. После „Авлигите” на Стайко Златев представиха своя репертоар.

Кларнетистът и ръководител на „Славей” – Славчо Ангелов  засолира на естрадата с тракийските си мотиви. Музикантите от оркестър „Орфей” и брилянтният цигулар Георги Янев сложиха кулминацията. Жителите и гостите на Дълбок извор завъртяха и голямо козбунарско хоро.

При официалното откриване кметът на Дълбок извор Янко Петров поднесе символен подарък на проф. Петко Радев по случай неговия юбилей.  Професорът поздрави от естрадата домакините за организацията и подчерта значението на тези срещи.

Тази вечер Иван Милев, когото наричат човека оркестър, ще бъде коронясан за почетен жител на Първомай и общината. Акордеонистът с изключителни възможности от години работи в Америка. Той ще се качи на естрадата, а почитателите на народната музика очакват с интерес появата му.

Leave a Reply