Проф. д-р инж. Симеон Василев: Има моменти, които не се забравят!

0

За мене е изключително висока чест да приема този орден, каза в академичното си слово проф. д-р инж. Симеон Василев от Университета по хранителни технологии. Както вече информирахме, той беше удостоен на тържествена церемония с Националния орден на Академичните палми, връчен му от посланика на Франция Н. Пр Филип Отие (вдясно).

Орденът датира от времето на Наполеон I и  носители са видни учени. Може да се направи още много за развитието на Франкофонския център и за сътрудничеството ни с френската наука, образование и култура, посочи проф. Василев. В словото си той изрази благодарност към всички, с които осъществява професионално взаимодействие като ръководител на Центъра за франкофонско обучение.

Проф. Василев акцентира, че в екипната работа се създават мостовете и те спомагат за утвърждаването на Центъра като модерна и силна институция – значима и за международните контакти на УХТ.

В кратка ретроспекция проф. Василев изрази признателност и към предходниците си – проф. Гроздан Караджов, проф. Цветан Обретенов, проф. Желязко Симов и доц. Димитър Попов, бивши ръководители на Центъра. Изграждането на Центъра по франкофонско обучение беше кауза, заяви проф. Василев.

В живота на всеки човек има моменти, които не се забравят. Щастлив съм, че получавам това отличие, обобщи носителят на Ордена на Академичните палми.

Десетки колеги на проф. Василев го поздравиха с усмихната честитка. Сред поднесените подаръци професорът получи и бутилка квалитетно вино. Подариха му го от Центъра по езиково обучение, а екипът на www.kupih.com пожелава на кавалера на Ордена нови международни отличия.

Leave a Reply